به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه بازدید از بندر شهید رجایی اظهارداشت: بندر شهید رجایی بندر بسیار فعالی است و انشالله با دستگاه های جدیدی که در حال نصب است بتوان ظرفیت نسبی این بندر را که بیش از ۱۰۰ میلیون است زیر بار برود.
وزیر کشور افزود: یکی از مشکلاتی که مسئولان مربوط به به آن اشاره کردند متروکه شدن کانتینرهایی است که به هر دلیلی ترخیص نشدند.
رحمانی فضلی با اشاره به گزارش ارائه شده مبنی بر وجود ۱۰ تا ۱۲ هزار کانتینر متروکه در بندرشهید رجایی تصریح کرد: اینها سرمایه کشور است که در این بندر نگهداری می شود و از سوی دیگر نگهداری این تعداد کانتینر مساله انبارداری را در اینجا با مشکل مواجه کرده است.
وی گفت: تصمیمان بر این است که دستگاه های مربوطه از جمله استاندار، گمرک، نیروی انتظامی، قوه قضاییه و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ظرف یک ماه آینده جلسه ای در وزارت کشور تشکیل و این موضوع را تعیین تکلیف کنند.
وزیر کشور با بیان اینکه به نیابت از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اینکار را انجام خواهیم داد، یادآور شد: انشالله با تحقق این امر هم سرمایه ای که در اینجا خوابیده آزاد شود و هم مشکل انبارداری بندر شهید رجایی رفع شود.
وی اظهاداشت: یکی از مشکلاتی که در حوزه قاچاق کالا و مواد مخدر داریم عبور این کالاها از مبادی رسمی است که تلاش های زیادی شده از طریق فیزیکی و روش های جدیدی همچون نصب دستگاه های ایکس ری این مسئله کنترل شود.
وی با بیان اینکه امروز یکی از دستگاه های پیشرفته و نسل ۴ افتتاح شد که روزانه می تواند ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ کانتینر را کنترل و چک کند، افزود: روش چک کردن این دستگاه در سه مرحله انجام می گیرد که با توانایی هایی که دارند نشان می دهند که می توانند بارهای اضافی و .. درست تشخیص دهد و همچنین توانایی این را دارند با بارنامه ها کنترل لازم را انجام دهند لذا امیدواریم با تقویت سیستم های ایکس ری که اکنون در نقاط اصلی در حال نصب است و در نقاط دیگری هم که نیاز باشد تامین خواهد شد انشالله بتوانیم موضوع قاچاق کالا را در مبادی رسمی کاملا کنترل کنیم.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: در مبادی غیر رسمی مانند کولبری هم دستورالعمل های جدیدی در دولت تصویب شد و اجرای آن از یک ماه قبل آغاز شده و با اجرای این طرح می توان گفت بیش از ۶۰ درصد کولبری ها در کنترل دقیق هستند البته زیرساخت های دیگر نیز لازم است که استانداران و گمرک و سایر دستگاه ها در تلاش هستند که انجام دهند.
رحمانی فضلی بیان کرد: با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته میزان قاچاق کالا از ۲۰ میلیارد دلار در مبادی رسمی و غیررسمی به ۱۱.۵میلیارد دلار رسیده که باید با تلاش مضاعف تر و برنامه ریزی لازم این میزان را کم کرده و به صرف برسانیم.
نظر شما